CT - התייחסות לריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/01/2023 | 10:56 | מאת: בתיה

שלום, אמא שלי בת 76 עשתה CT גלל דלקת במעי. אובחנה לפני כשנתיים עם מחלה ברונכאקטטית ב-CT התיאור של הריאות הוא : עץ בהנצה גס מפושט בבסיס השמאלי עם נודול שגדל מ1.5 ס"מ (לפי CT מ11.21) ל1.8 ס"מ תת פלוריאלי בLLL. תבנית עץ בהנצה בRLL. ברונכואקטזיות עם תמטים צמודים בRML בLL ובליגולה. כרגע לא לוקחת תרופות אחרות. נמצאת במעקב חצי שנתי בנושא הריאות. שאלתנו היא - האם מדובר בהחמרה/התפרצות של המחלה ברונכאקטטית?

שלום, יכול להיות שמדובר בזיהום אבל צריך לראות את הסיטי במרפאה ולבדוק את אימך.

מנהל פורום מחלות ריאה