בהמשך לct פענוח Mri

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/01/2023 | 20:01 | מאת: שולה

תוצאות-המיצר העליון מלאות רקמתית בצורת תריס בעלת זמני הרפיה מאורכים ובקוטר מרבי של 25 מ"מ, מלאות זאת מראה בסיס רחב בכלי הדם הגדולים, גבולותיה סדירים, מה זה אומר?

שלום, צריך לראות את התשובה המלאה.

24/01/2023 | 09:17 | מאת: שולה

הריאות מאווררות היטב ללא ממצא מוקדי (אין לשלול קשריות ריאתיות בבדיקת MRI). שערי הריאות תקינים. בקדמת המיצר העליון מלאות רקמתית בצורת תריס בעלת זמני הרפיה מאורכים ובקוטר מרבי של 25 מ"מ, מלאות זאת מראה בסיס רחב בכלי הדם הגדולים, גבולותיה סדירים. קיים אובדן אות ניכר ב-T1OP והאדרה דלה בגדוליניום. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. בתי השחי חופשים.

שלום, המקום מתאים לגידול שמקורו מבלוטת הטימוס, לרוב שפיר אבל צריך לעשת דיון עם מומחה ל MRI בישיבה משותפת ע"י רופא ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה