מחלת ריאות - אמפיזמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/01/2023 | 17:14 | מאת: עירית

שלום 1.חולה copd האם במקרה של התקררות/שפעת יקבל בהכרח טיפול אנטיביוטי? 2. האם בהאזנה לריאות/צילום חזה בהכרח ייראה למתבונן תמונה של דלקת סימפונות/ריאות ? מאחר וכביכול הריאות "חולות".... 3. הדבקה בתחילת ינואר ומתן אוגמנטין כעת הדבקה חוזרת ומתן דיקסולין .....מדוע בעצם החולי נהיה כ"כ צפוף והאם בכל פעם משנים אנטיביוטיקה ? האם יש צורך בבדיקה לצורך בירור ואולי טיפול אחר?? ל copd ??? אשמח לכל הסבר /הבהרה תודה רבה

שלום, 1. לא. במידה שמדובר בזיהום וירלי אנטיביוטיקה לא עוזרת. לפעמים כשיש ספק נוטים לתת אנטיביוטיקה בחולה COPD מחשש שמדובר בדלקת חיידקית. 2.לא. כדאי להשוות לצילומים קודמים ולראות האם יש משהו חדש או שמדובר בשינויים ישנים. 3. יתכן שלא מדובר בזיהום חיידקי אלא הטיפול המחלה עצמה לא מספיק. כדאי לבדוק את המצב במרפאת ריאות.

23/01/2023 | 12:09 | מאת: עירית

תודה על תגובתך. בנוגע לטיפול אולי לא מספק בcopd והישנות אירועי שפעת... הסימפטומים מראים על מחלה וירלית/חיידקית. מה עוד יכול להיות שקשור ספציפית למחלת ה copd שלא מטופל כביכול?? לציין כי מקבל משאף כל יום.

שלום, כדאי לראות בסיטי שאין ברונכיאקטזיות צלקות בריאות, תרביות ואז צריך אנטיביוטיקה.

24/01/2023 | 12:00 | מאת: עירית

שלום שוב, האם כדי לדעת מה הטיפול צריך לבצע סיטי?? אם ככה ייקח זמן רב עד לטיפול בפועל. במקרה הזה ניתן טיפול אנטיביוטי דיקסולין ולאחר 3 ימים בשל החום שנשאר הוסיפו 2 זריקות אנטיביוטיות.. לכן מנסה להבין ...בד דם לא הראו עלייה בלויקוציטים.האם בהכרח קשור לזה שלא מדובר בחיידק. ?בצילום ראו תסנין ב pml . והאם התסנין הזה לא משהו "שגרתי" בריאות חולות...? אשמח לכל הסבר.. כיצד בעצם ניתן לוודא במצב כזה שאכן צריך אנטיביוטיקה ואיזה סוג נכון לתת... האם אחרי ברונכיט/דלקת ריאות בחודש אחד הכרחי לבצע בכל זאת סיטי למרות שכביכול כבר טופל ?? תודה רבה שןב

מנהל פורום מחלות ריאה