הסבר לגבי תוצאת בדיקת CT חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/01/2023 | 21:32 | מאת: איה

ערב טוב, הופנתי ל CT חזה לאור תלונה על כאבים בסטרנום בלחיצה (המומחה אמר שלדעתו דלקת ולכן ה CT מיותר). אלו התוצאות: הודגמו כלי דם מדיאסטינליים ללא סטיות. אאורטהחזית בקוטר תקין. לב לאמוגדל. קנה הנשימה, ושט הודגמו ללא סטיות. לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום או בבתי השחי. שערי הריאות אינם מורחבים. לא הודגם תפליט פליורלי. ציור ריאתי תקין על פני שתי הריאות. הודגמו שינויים פיברוטיים מינימליים בפסגות הריאות. ציסטה ריאתית כ-16 מ"מ בבסיס האונה התחתונה משמאל. ללא עדות לממצא מוקדי או תסניני. במעבר חזה / בטן: נצפו אדרנלים תקינים. אין עדות להרס גרמי בעצמות. הודגמו מספר קשריות שמורל קטנות בע"ש הגבי תחתון. מפרקים קוסטו סטרנלים, סטרנו קלביקולריים שמורים דו"צ. התרשמות :שינויים פיברוטיים מינימליים בפסגות הריאות. ציסטה ריאתית קטנה באונה התחתונה משמאל. מספר קשריות שמורל קטנות בע"ש הגבי כמתואר. אודה להסבר סיכום שתחת התרשמות. תודה

שלום, הממצאים בסיטי אינם משמעותיים ואינם מסבירים את התלונות. ככל הנראה שינויים צלקתיים עקב דלקת מרומית שנגרמה עקב חשיפה לזיהום אוויר לאורך זמן.

מנהל פורום מחלות ריאה