צילום סיטי חזה האם צריך לדאוג ?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/01/2023 | 19:00 | מאת: אורי

שלום רב אני בן 27 לא מעשן עשיתי תאונה אבל לא קרה לי כלום ועשו לי סיטי להלן הממצאים מה זה אומר ? להלןממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. סיבתההפניה: בירור עקב כאבים בבית החזה, מעקב אחרי נודולים ריאתיים. ממצאים: המבניםהוסקולרים של המדיאסטינום העליון שמורים. איןעדות לאדנופתיה מדיאסטינלית, אקסילרית או שערית. הלב והפריקרד שמורים. בשדותהריאות מודגם אוורור סימטרי. נגע נודולרי סוב פלאורלי בקוטר של כ-4 מ"מ בסגמנט הלטרלי של LLL .נגע נודולרי זעיר סוב פלאורלי בסגמנט הלטרלי של .RLLאיןעדות לתפליט פלאורלי. בבטןעליונה מודגם האדרנל השמאלי תקין. הסתיידויות מוקדיות באדרנל הימני. בהסתכלות בחלון גרמי - ללא ממצא חריג. לא זוהו בבירור שברים בצלעות. הרקמותהרכות של דופן בית החזה שמורות. סיכום: נודולרים ריאתיים כמתואר - ממצא לא ספציפי

שלום, קשריות בגודל הזה הם כמעט תמיד ממצא שפיר ובהעדר גורמי סיכון בגילך לא ממליצים אפילו על בדיקות מעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה