שיעול חזק וליחה שלא יוצאת למרות טיפול עם מכייחים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/01/2023 | 10:33 | מאת: אירית ק

הי. אני בת 70 דינאמית ופעילה . לאחרונה בעקבות הצטננות מלווה בנזלת ושיעול מרובה הופניתי לצילום ריאות . ב-23 לדצמבר הראה הצילום שהכל תקין. בצילום מ-6 לינואר נמצא שאין תסנין ריאתי אבל יש תמט לוחי ב -RLL הצללה פסית. ללא תסמיני B- מה זהאומר? כיצד להתנהג? האם עלי להגביל את עצמי ?(קיבלתי אנטיביוטיקה ל-10 ימים ומכייח אחר.) תודה רבה אירית

שלום, בדרך כלל תמט פסי זה סימן לאיזור לא מאוורר בריאה בגלל ליחה ואין לזה משמעות. ממליץ על הערכה במרפאת ריאות עם הצילום.

13/01/2023 | 08:45 | מאת: אירית ק.

תודה רבה. שבת שלום!

מנהל פורום מחלות ריאה