שימוש במטאכולין בחדרי בדיקה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/01/2023 | 13:39 | מאת: אלמוני101

שלום רב, הופניתי לבדיקת תפקודי נשימה רגילה ע״י הרופא. אני יודע שבחדרי הבדיקות, הטכנאים לעתים עורכים בדיקה אחרת שעושה שימוש במטאכולין. 1. האם השימוש במטאכולין בחדרים אלו עשוי להגדיל את ריכוז המטאכולין באוויר שם? 2. במידה ויש חשיפה ספונטנית כלשהי למטאכולין (ללא בדיקה מכוונת), האם הוא מתנדף מהריאות בסופו של דבר לבד? או שמא זה חומר שעשוי להשאר לנצח ללא מתן נוגדן? בברכה,

שלום, אין סכנה במטכולין בחדרי הבדיקה החומר מתנדף ואינו פוגע בריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה