פיענוח צילום חזה לתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/12/2022 | 18:56 | מאת: רחל

שלום רב הבן שלי בן חצי שנה משתעל מזה שעשה שבועות, הייתי אצל מספר רופאים במהלכם וכולם אמרו שאין כלום וזה ויראלי. היום התעקשתי לעשות צילום חזה ולהלן התוצאות: להלן צילום בית החזה AP: סיבת הבדיקה: שיעול צל הלב ושדות הריאות: תקין. המדיאסטינום: גודל תקין. הסינוסים הקוסטופרניים: תקינים. הסרעפת: תקינה שדות הריאה: הצללה סמיכה בלתי הומוגנית על רקע שדה של ריאה ימנית אוורור: אוורור תקין נוזל פלאורלי: אין עדות לנוזל פלאורלי חזה אוויר: אין עדות לחזה אוויר שלד הגרמי של בית החזה: תקין לסיכום: תסנין דלקתי מימין. פניתי חזרה לרופאה שהפנתה לצילום ולטענתה מדובר באיבר בשם תימוס ולא תסנין. אשמח לחוות דעתך

שלום, לא יכול להתווכח עם הרופאה אבל נראה לי שהרנטגנולוג חשב שמדובר בדלקת ריאות. ממליץ על בדיקת רופא ריאות ילדים.

מנהל פורום מחלות ריאה