שיעול עקב טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/12/2022 | 11:49 | מאת: אסתי

שלום רב, עברתי ניתוח אסתטי וקיבלתי אנטיביוטיקה צפוויט במינון מאוד גבוה 1000 מ"ג ל 3 ימים. ביום השלישי בערב התחלתי להשתעל ולמחרת היה לי חום וצרבת מאוד חזקה, וחולשה מאוד חזקה. לא הבנתי שזה תופעות לוואי בעצם חשבתי שהשיעול והחום זה בעצם וירוס וזה יעבור. אחרי 3 שבועות של שיעול שלא חלף, הבנתי שזה לא וירוס. האם זה יכול להיות מהצרבת שנגרמה לי מהתרופה? פניתי לרופאת משפחה והיא אמרה לי לקחת אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ביום. אני נוטלת כבר שבוע, אך אני עדיין משתעלת. אחרי כמה זמן רואים שינוי בשיעול במידה וזה מהצרבת? ואם השיעול מתופעת לוואי של התרופה האם זה יחלוף בעצמו?

שלום, צפוויט לרוב לא גורמת לשיעול אבל צרבת יכולה לגרום. כדאי במקביל לטיפול חהקפיד על אוכל פחות שומני, חריף וכו. לרוב צפוי שיפור תוך חודש.

מנהל פורום מחלות ריאה