קוצר נשימה וסטורציה נמוכה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/12/2022 | 03:17 | מאת: דניאל

שלום ד״ר שמי דניאל, בת 24, מצב רפואי ומשקל תקינים. מאובחנת עם אסתמה כ5 שנים, מאז הצבא. לאחרונה אני סובלת מקוצר נשימה לאורך כמעט כל שעות היום והלילה, במיוחד אם עשיתי מאמץ קל לפני (למשל עלייה של קומה אחת במדרגות) אבל גם בלי קשר. זה מלווה בד״כ בצפצופים ולפעמים בשיעול ליחתי. משתמשת בונטולין ובסימביקורט 160 מ״ג לפחות 10 שאיפות ביום וגם במהלך הלילה, ללא השפעה ניכרת. קיימת גם ירידה בסטורציה (92-93) ועלייה בדופק במנוחה (130-160) הדבר גורם לי לחוסר נוחות, עייפות, כאבי ראש, תחושה של לפני עילפון וסחרחורות. בנוסף הדבר פוגע לי בשינה באופן קבוע, גם כי אני לא מצליחה להירדם בגלל הקוצר נשימה, וגם בגלל שזה גורם להתעוררויות קבועות וחוזרות באמצע הלילה, עם תחושת מחנק וקוצר נשימה חריף. כל זה כמובן מעייף אותי מאוד במהלך היום ומקשה עליי כמעט בכל פעולה יומיומית. התור לרופא הריאות לא קרוב ואני לא יודעת מה לעשות עד אז ואיך אפשר לשפר את המצב. סובלת מאוד. תודה

שלום, גשי לרופא המשפחה. במידה שמדובר בהתקף אסתמה ניתן לקבל ממנו טיפול בפרדניזון ולא צריך לחכות לרופא ריאות.

19/12/2022 | 01:14 | מאת: דניאל

היי דוקטור כמו שאמרת ניגשתי לרופא בשבוע שעבר, זה לא היה בהתקף אבל הנשימה היתה כבדה ועם צפצופים. הוא רשם לי משאף אחר ופרדינזון, אותו אני לוקחת כבר חמישה ימים. לצערי אני לא מרגישה שיפור בכלל, להפך. בבדיקה בבית הסטורציה נשארה זהה, ואפילו ירדה ל88%. מה עליי לעשות?

צילום חזה ובדיקות דם.

מנהל פורום מחלות ריאה