שימוש בכפפות אזבסט וחשיפה תעסוקתית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/12/2022 | 22:31 | מאת: ששון

שלום וברכה, שרתי בסדיר (ועדיין במילואים,הקורים פעם בשנה למספר ימים..) בחיל השריון. בדרך קבע מזוודות לטנק זוג כפפות אזבסט (כריזוטיל, אם הבנתי נכון) , בהן יש לעשות שימוש בתרגולים מסויימים.. פעמים רבות מדובר בכפפות ישנות ובלויות. כך שלצערי אני מניח שנשמתי לא מעט סיבי אזבסט, הכפפות הללו גם מונחות באורך קבע באותם מחסנים בהם מוחזקים שאר הכלים איתם עבדנו על הטנקים, אם כי בחיי היומיום האזרחיים למיטב הבנתי אני לא חשוף לאזבסט, לא בעבודה ולא במקום מגוריי. לאחרונה התוודעתי לסכנות שבאזבסט ואני מודאג מאוד.. מה הסיכויים והסטטיסטיקות לפתח מחלות כאזבסטוזיס ומזותליומה? מה אני יכול לעשות בנידון? האם סיבי כריזוטיל יכולים בחלוף הזמן להתנקות מהריאות?? האם כל מי ששירת בקרבי במקומות בהם עושים שימוש בכפפות הללו (גם בחי"ר והנדסה כמדומני) מועד לחלות?

שלום, עקרונית הסיכון לפגיעה מאסבסט היא למי שעבד עם החומר או לנחשפים לחומר בשלב העיבוד. נראה לי שבכפפות אין סיכון משמעותי אבל מציע לפנות לחיל הרפואה שיבדוק זאת. אני אישית שרתתי בשריון ולא הייתי מודע לחשיפה כזו. אין בדיקות מונעות שהייתי ממליץ לך לעשות במידה שאתה מרגיש טוב.

מנהל פורום מחלות ריאה