מה יכול לעשות סימפטומים של ברונכיאקטזיות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/11/2022 | 02:29 | מאת: משה עמוס

היי אני בן 23 סובל כבר ארבע שנים מליחות שיעולים ואי נוחות בחזה ,וכאבי חזה.בדיקות כמו סיטי סיפורמטריה יוצא תקין ,יש רק אסטמה קלה ברקע,ואלרגיות לאבק בעיקר . מטופל במשאפים פוסטר ונטולין לפי הצורך ואנלהיציה מי מלח 7 אחוז 2-3 ביום .סובל מליחה מרובה ושיעולים בשביל לנקות את החזנ שלי מליחה ,ומכיוון שעשיתי 2 צילום סיטי במהלך השנתיים האחרונות ויוצא תקין ללא עדות לברונכיאקטזיות אני מניח שאין טעם לשקול שיש לי את זה.השאלה שלי אם היית צריך לזרוק ניחוש מושכל לבעיות שיכולות להראות כמו ברונכיאקטזיות של ליחה מרובה איזה מחלות יכולות להראות סימנים כאלה ? אני יודע שמה שתגיד הוא לא בטוח מה שיש לי אני סתם מחפש כיוון לבדוק

שלום, התלונות במחלת ברונכיאקטזיות הן שיעול וליחה. מחלות שיכולות לגרם לתלונות כאלה הן אסתמה, COPD, דלקות ריאה כרוניות, פיברוזיס ריאתי ועוד. בגילך השכיח יותר זה אסתמה.

מנהל פורום מחלות ריאה