CT פיענוח לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשע

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/11/2022 | 17:24 | מאת: אירית

לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום - אאורטה עולה בקוטר כ-38 מ"מ. שינויים טרשתיים באאורטה. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר. פרנכימת הריאות - שינויים אינטרסטיציאליים קשים בהיקף הריאות, ברונכיאקטזיות והצללות זכוכית מט מפושטות, הממצאים בולטים בבשדות תחתונים. מבנה גרמי - שינויים ניוונים בע"ש. סיכום: ממצאים מתאימים למחלה ריאתית אינטרסטיציאלית בתבניתNSIP.

כנ"ל

מנהל פורום מחלות ריאה