בדיקת מעקב סי טי חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/11/2022 | 15:57 | מאת: כוכבית 120

שלום רב בעלי בן 43 ביצע בדיקת סיטי לברור של ירידה במשקל ,ברקע פיברומיאלגיה . בבדיקה הראשונה זוהה ממצא שדרש מעקב כעבור חצי שנה ( הבדיקה נעשת זמן לא רב לאחר קורונה) שבוע שעבר בוצעה בדיקה חוזרת והבוקר נשלחו התוצאות ( יש לציין שהבדיקה בוצעה כאשר בעלי בתהליך החלמה מהתקררות עם שיעול ,ליחה וצרידות) . מחיפוש שלי באינטרנט אחרי המושג פיברוזיס חשכו עיני , האם תוצאות הבדיקה מעידות על כך שבעלי חולה במחלת ריאות קטלנית ??? אני בהיסטריה ולא יודעת לאן לפנות . ברשותך אני מעבירה לך את שתי הבדיקות . הבדיקה הראשונה והבדיקת מעקב. בבקשה התייחסותך , יש פה אישה עם שלושה ילדים קטנים בפניקה מוחלטת ! סיבת הפניה: בירור ירידה במשקל. אין בPACS בדיקות קודמות לצורך השוואה. ממצאים: אוורור הריאות תקין פרט לקונסולידציה מוקדית פרא מדיאסטינלית ב-RML בגודל עד 1.8 ס"מ, כנראה תמט חלקי. בהיקפה הודגמו פסים פיברוטיים עדינים. לא הודגמו תסנינים אלבאולריים נוספים, גושים סולידיים או קשריות ריאתיות פתולוגיות בשתי הריאות. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי. ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות , פריברונכיאליות או בבתי השחי. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים . הלב תקין בגודלו , לא הודגם תפליט פריקרדיאלי . מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. התרשמות: קונסולידציה מוקדית קטנה פרא קרדיאלית ב-RML, להמשך מעקב בעוד חצי שנה. פרט לכך ללא ממצא מיוחד בבית החזה. **************************************************************************************************** להלן ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן בלי ועם חומר ניגוד IV + חומר ניגוד PER.OS 35 CC(של ELEBRIXTמדולל ב CC 1000 מים( סיבת הפניה: בירור ירידה במשקל. אין בPACS בדיקות קודמות לצורך השוואה. ממצאים: כבד: תקין בגודלו ומרקמו הומוגני . אין עדות להרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות. כיס המרה בגודל תקין, ללא אבנים סידניות. טחול: בגודל תקין ומרקמו הומוגני. לבלב: במבנה תקין. אדרנלים : ללא ממצא פתולוגי. כליות: בגודל תקין ללא אבנים, הידרונפרוזיס או גושים, נפרוגרם תקין. רטרופריטונאום : ללא עדות להגדלת קישריות לימפה. הקיבה בדיסטנציה טובה, ללא ממצא פתולוגי חריג בדופנותיה. מעי הדק: עד כמה שניתן לראות לולאות ללא עיבוי דופן ,נגעים סולידים או הפרעה חסימתית. מעי הגס: עד כמה שניתן לדון על דפנותיו תקינים , ללא תהליכים מוקדיים בתוכו. הדגמה תקינה של התוספתן. מבני האגן: כיס השתן תקין . אברי המין הפנימיים: במבנה וגודל תקינים. אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן. אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים באגן ובמפשעות. מבנים גרמיים: נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. התרשמות: ללא ממצא פתולוגי חריג באברי הבטן והאגן. להלן ממצאי בדיקת CT של בית החזה הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי. סיבת הפניה: מעקב קונסולידציה ריאתית ב-RML. נערכה השוואה לבדיקת CT בית החזה קודמת מ- 11/05/2022- ללא שינוי ניכר. . ממצאים: אוורור הריאות תקין פרט לפס פיברו אטלקטטי קטן פרא מדיאסטנלי ב-RML, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת, יכול להתאים למוקד פיברוזיס קטן. לא הודגמו תסנינים אלוואולרים, גושים סולידים או קישריות ריאתיות פתולוגיות בשתי הריאות. אין עדות למחלה אינטרסטיציאלית, אמפזימטית או ברונכקטטית. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלאורלי. ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים. הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. מעבר חזה בטן: ללא סטיות חריגות. מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. התרשמות : ללא ממצא פתולוגי חריג בבית החזה. מוקד פיברוזיס פרא מדיאסטנלי קטן ב-RML , ללא שינוי.

שלום, מדובר בממצא קטן וממוקם כך שאין קשר למחלת הפיברוזיס הקשה שקראת עליה. הממצא הנ"ל ללא שינוי כך שנראה שאין לכך משמעות הרבה ואין מקום לדאגה. כדאי להגיע עם הדיסקים למרפאת ריאות להשלמת הייעוץ.

09/11/2022 | 07:05 | מאת: כוכבית 120

זה בדיוק מה שנאמר לי בינתיים מרופא נוסף. דר דרור , אני מודה לך מעומק הלב ! אתה עושה עבודת קודש . רק בריאת .

מנהל פורום מחלות ריאה