פיענוח בדיקת CT חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/11/2022 | 19:00 | מאת: שיר

שלום ד"ר, לאחר בדיקת CT חזה תאור הממצאים: בלוטת התריס מוגדלת ע"ח אונה ימנית, בתוכה נגע היפודנסי בקוטר כ14 מ"מ, מכיל הסתיידות גסה. מבנה תקין של הגומחות העל בריחיות, בתי השחי, המיצר ושערי הריאות. הודגמו קונסולידיות סמיכות וומסוג" חלת דבש" מפושטות ע"פ שתי ריאות, בולטות יותר בפסגות ומלוות בהפחתת נפח באונות עליונות. משיכת שערי הריאות וסדקים בינאונתיים כלפי מעלה. הלב, פריקרד שמורים. בקוטר כ8 מ"מ. RLL שך (S6) בספק צל מוקדי בסגמנט אפיקלי תפליט פלוירלי בינוני משמאל. אדרנלים תקינים. בחלון עצם אין עדות להרס גרמי. התרשמות: דרושה קורלציה קלננית. האם מדובר בתבליך זיהומי מפושט? אין לשלול מחלה ספציפית. מומלץ המשך בירור. האם תוכל להסביר מה משמעות הממצאים במיוחד הנגעים בקוטרים השונים? ו "חלת דבש" מופשטת על שתי הריאות.. האם זו סיבה לדאגה אמיתית? תודה

שלום, בדרך כלל הביטוי חלת דבש מרמז למחלה ריאתית כרונית צלקתית. צריך לבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאים ולהגיע למרפאת ריאות להערכה כדי לראות מה חומרת המצב ולמצוא טיפול מתאים.

מנהל פורום מחלות ריאה