פענוח תוצאות צילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/10/2022 | 18:14 | מאת: שיר

שלום, בת 28 מעשנת לאחר צילום חזה בעקבות תפיסות שרירים וקושי בנשימה זוהה בתוצאות: הצללות סמיכות בלתי הומגנית על פני שדות של שתי הריאות + רושם של נוזל פלאורלי בכמות קטנה משמאל. יש לציין שפניתי לרופא לאחר כאבים בצד שמאל. נאמר לי שזו דלקת ריאות וכרגע מטופלת באנטיביוטיקה, בנוסף הומלץ על CT. חשוב לציין שהיה לי חום בימים הראשונים אבל כרגע אין בכלל. רציתי לשאול האם על פי התוצאות של הרנטגן יש חשש לנגיף או וירוס אלים אחר? תודה רבה.

31/10/2022 | 18:22 | מאת: שיר

שכחתי לציין בנוסף שחליתי בקורונה פעם ראשונה לפני כ3 חודשים. האם ייתכן שזו הסיבה שהמערכת החיסונית התחלשה?

שלום, יתכן שהממצאים קשורים לקורונה שעברת. כמובן שיכולים להיות גם חיידקים נוספים. במידה שאין שיפור עם האנטיביוטיקה יש להגיע בהקדם למרפאת ריאות.

01/11/2022 | 14:06 | מאת: שיר

תודה על המענה המהיר. האם מניסיונך לאור הממצאים של צילום החזה אנטיביוטיקה מועילה במקרים אלו?

שלום, במרבית המקרים כן.

מנהל פורום מחלות ריאה