כמה שאלות על סטורציה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/10/2022 | 21:55 | מאת: ראובן

שלום ברשותך כמה שאלות: 1. סטורציה בסיסית אצל אדם ללא מחלות רקע באזור שבין 93 ל-96, האם זה בהכרח מצביע על בעיה או שיכול להיות תקין אף שחלק ניכר מהזמן זה 93? 2. האם בדיקת תפקודי ריאות בסיסית שעושים לפני שנכנסים לרופא ריאות יכולה לשלול מחלות שעלולות לגרום לסטורציה נמוכה? 3. כושר דיפוזיה משפיע על רמת סטורציה? 4. בלי קשר לשאלות הללו, שאלה ספציפית על שינה, ירידת סטורציה בשינה למה תגרום? רק להתעוררות או לתופעות נוספות? האם הזעה מרובה קשורה ישירות לירידה ברמת הסטורציה או שאם ישנה כזו היא קשורה יותר למאמץ הנשימתי וכדו'? תודה רבה

שלום, 1. הסטורציה התקינה אצל מבודר בריא היא 95% ומעלה. 2. הבדיקה הבסיסית יכולה לשלול חלק מהבעיות אולם לעיתים צריך בדיקות נוספות. 3. כן. 4. יתכן נזק לאורך זמן לגוף אם הסטורציה נמוכה בלילה. זה תלוי כמה היא נמוכה ולכמה זמן. הגוף באוםן כללי לא מקבל מספיק חמצן במצבים אלה. לגבי הזעה יכול להיות קשר לסטורציה אבל יתכן גם גורמים נוספים.

מנהל פורום מחלות ריאה