חוות דעת על פענוח צילום ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/10/2022 | 22:05 | מאת: דפי

שלום, אני בת 67. אשמח לקבל חוות דעת לגבי פענוח של צילום ריאות שביצעתי: צילום חזה PA +LAT ללא השוואה. אוורור הריאות תקין ללא סימני גודש, או תסנין. הודגם תפליט פלאורלי קטן מימין. ללא תפליט משמאל. ללא חזה אוויר. צל הלב בגודל ומבנה תקינים . רוחב וגבולות מדיאסטינום תקינים. השלד הגרמי המודגם ללא ממצא פתולוגי בולט. לא הודגם אוויר חופשי תת סרעפתי. תודה רבה!

שלום, מתואר נוזל בכמות קטנה סביב הריאה מימין. הסיבות השכיחות לזה קשורות בתפקוד הלב. כדאי לעשות אקו לב. בדיקות דם לתפקודי כליות וכבד ומעקב עם צילום כעבור מספר שבועות.

21/10/2022 | 10:32 | מאת: Daffi

תודה רבה!

מנהל פורום מחלות ריאה