שאלה בנוגע לספירומטריה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/10/2022 | 10:22 | מאת: זנדני

אני בן 46 בריא למעט עם נזלת אלרגית ( מטופל באוומיס ) וריפלוקס - מטופל באומפרדקס. לאחר קורונה במאי האחרון התחלתי לשמש ב -בסימביקורט 160 שאיפה אחת פעם ביומים . צילום חזה תקין. כמו כן אני רץ 3-4 פעמים בשבוע 8 ק"מ בכל פעם . ללא קשיי נשימה בריצה או במאמץ . 1. הופנתי לבדיקת ספירומטריה - כמה זמן לפני הבדיקה אסור להשתמש במשאף סימביקורט או אוומיס ? 2. האם יתכן שיש לי אסטמה או מחלה ראתית אחרת copd או שהכל קשור לאלרגיה ? 3. האם חיסון נגד האלרגיה שלוקח שנים יכול לעזור ולמנוע את השימוש במשאף ? תודה.

16/10/2022 | 13:46 | מאת: זנדני

בנוסף רוצה לציין - אין לי שיעול . רק כיחכוך . בבדיקה של אאג עם סיב אופטי הכל תקין למעט PDN .

שלום, יכול להיות שהעיקר זה אלרגיה עם טיפטוף אחורי שורם לשיעול וכיחכוח ואז הטיפול מתמקד בספריי וכדור נגד אלרגיה במקביל למניעה מחשיפה לאלרגנים. חיסון נגד אלרגיה יכול לעזור אבל כמו שכתבת מדובר מתהליך ממושך. סימביקורט כדאי להפסיק 3 ימים לפני ספירומטריה. אם זה לא עוזר לך אין טעם להשתמש כל עוד אין אבחנה של אסתמה.

מנהל פורום מחלות ריאה