פענוח צילום חזה 4 חודשים אחרי קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/10/2022 | 21:19 | מאת: נורית

שלום, אודה להבנת הפענוח של צילום חזה. בת 67 בדרכל בריאה, צילום חזה עקב שיעול מתמשך פוסט קורונה. סינוס קוסטרפוני שמאלי חסום. מה זה אומר? תודה

שלום, סינוס קוסטופרני הוא האיזור בבסיס הריאה שיוצר מעין זווית עם הסרעפת ודופן בית החזה. במקרה שלא רואים את הזווית הזאת במלואה, כלומר פתוחה, נוהגים להשתמש הביטוי "סתום".לעיתים מדובר במעט נוזל שקיים מסביב לריאות באופן תקין אך נוטה להצטבר בבסיס הריאה במצבי דלקת. מציע לחזור על צילום עוד 6 שבועות למעקב.

15/10/2022 | 20:11 | מאת: נורית

תודה רבה! תשובה מרגיעה.

מנהל פורום מחלות ריאה