השפעת גז ראדון על הריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/10/2022 | 08:45 | מאת: נתנאל

האם שהייה בחדר ממ"ד לטווח ארוך (שנתיים) כמעט ללא איוורור בכלל ומעט יציאה מן החדר (עובד מהבית) מהווה סיבה לעשות בדיקת סי.טי ריאות לבדוק האם גז הראדון הנפלט בממ"ד גרם לנזק כלשהו, במיוחד התפתחות תאים סרטניים? תודה.

שלום, אין הנחיות ברורות להערכת הסיכון במקרה הזה. יש הערכת סיכון לפי רמות הרדון בחדר. רמת רדון של 10 שוות ערך לעישון חפיסת סיגריות ליום ובחשיפה של 30 שנה מקבילה לרמת עישון שבה הומלץ על סיטי חזה במינון קרינה נמוך כבדיקת סקר.

מנהל פורום מחלות ריאה