כדוריות אדומות מוגברות בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/10/2022 | 21:07 | מאת: ישראל

שלום בשנות הארבעים בבדיקת דם אחרונה המוגלובין גבוה 18 כ"כ המטוקריט גבוה - 54 ככל הנראה בעקבות טיפול תרופתי (תחליף לטסטסטרון) מה שכן, באותו זמן של הבדיקה גם לא חשתי בטוב, קצת שיעול, חולשה, נזלת, והנויטרופילים היו מעל הנורמה. והשינה לא היתה טובה, האף היה סתום והתקשתי לישון נורמלי. 1. האם יש סיכוי שההמוגלובין וההמטוקריט הגבוהים לא בהכרח קשורים לטיפול התרופתי אלא הן תוצאה ישירה של הנשימה הלא תקינה בלילה שלפני הבדיקה? האם נשימה לא תקינה בלילה בגלל מחלה ויראלית או חיידקית יכולים להשפיע מיידית ובאופן ישיר על רמת הכדוריות האדומות בבוקר או שזו לא הסיבה לעליה? תודה

שלום, לא נראה לי שהמוגלובין הגבוה נובע מבעיית שינה בזמן הבדיקה. הדרך היחידה שיכולה לקשור בינהם אם יש ירידה בחמצן לאורך זמן בשינה אבל זה לא מה שאתה מתאר. בדיקת שינה יכולה לראות אם קיימת בעיה כזו.

מנהל פורום מחלות ריאה