מחלוץ אינטרסטציאליות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/10/2022 | 20:35 | מאת: דוד

1. שלום, אמרת שעושים ביופסיה בשביל לזהות את סוג המחלה הספציפי, ממאמרים שקראתי כל המחלות האינטרסטציאליות מתקדמות עם פרוגנוזה רעה והדלקת מתפשטת לאיזורים בריאים בריאה ולבסוף גורמת לפיברוסיז, והמשמעות היא שמי שחולה בהם יש לו שנים ספורות במקרה הטוב, אז למה כל כך חשוב לאבחן מוקדם? 2. האם אדם עם מחלה כזאת (שהיא לא ipf) יכול לחיות שנים ארוכות? נניח 20 שנה מרגע ההבחנה במידה והוא במצב טוב בזמן ההבחנה? תודה רבה

שלום, 1. מה שקראת לא מדוייק. יש מהלך שונה במחלות שונות כפי שכתבתי. 2. כן. קשה לחזות מראש את התקדמות של המחלה בכל מקרה, הביופסיה, המעקב ותגובה לטיפול אם יש משלימים את התמונה.

מנהל פורום מחלות ריאה