שיעול ממושך אצל ילד מזה שנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/09/2022 | 07:02 | מאת: עדי

שלום. בני בן 6 וחצי ומזה קרוב לשנה משתעל במהלך הלילה(לא כל הלילה, אלא אפיזודה אחת או שתיים של שיעול) וכל בוקר כשמתעורר. שיעול ליחתי בעיקר. ממש כל לילה ובוקר בשנה האחרונה. עשינו בדיקות דם כימיה וספירה שיצאו תקינות. אך לא נשלחנו לאף בדיקה נוספת. האם מומלץ לבקש צילום ריאות או כל בדיקה אחרת? יש לציין שלרוב הוא לא מנוזל כך שלא נראה שזו הסיבה. האם זה חלילה יכול להעיד על משהו מסוכן כמו סרטן ריאות וכו?מוסיפה שהוא גם די רזה לגילו על אף שאוכל טוב ובשנה האחרונה די סטטי במשקל. גובה 120 משקל 21.5 תודה לך

שלום, כדאי לבקש צילום חזה ובירור אצל רופא ריאות ילדים. יתכן שיש אלרגיה או אסתמה קלה. סרטן מאוד מאוד נדיר בגיל הזה.

27/09/2022 | 20:31 | מאת: עדי

תודה. במידה וזה אסתמה או אלרגיה, למה מומלץ צילום חזה למעשה?

מנהל פורום מחלות ריאה