מהי מחלה אינטרסטציאלית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/09/2022 | 13:02 | מאת: רחמים

שלום רב, מהי מחלה אינטרסטיאלית והאם ניתן להחלים ממנה? כמו כן האם לקיחת ביופסיה בעזרת ברונכוסכופיה קובעת את סוג המחלה או שיכול להיות שאם בסיטי ראו מחלה אינטרסטיצאלית ביופסיה יראו משהו אחר? תודה על תשובתך.

שלום, במילה אינטרסיצאלית מתייחסים לאיזורים בריאה בין כלי הדם לבועיות. יש דלקת כרונית באיזורים הללו ובדרך כלל יודעים מה סיבתה. הסיטי מאוד חשוב לאבחנה כמו גם חיפוש גורמים אפשריים אחרים כמו תרופות, חשיפה תעסוקתית או אחרת לחומרים מזיקים. במקרה שהאבחנה לא ברורה ניתן לעשות ביופסיה וצריך לשקול בכל מקרה האם כדאי לעשות זאת והאם זה יעזור בטיפול בסופו של דבר.

מנהל פורום מחלות ריאה