פענוח בדיקת ct ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/09/2022 | 10:57 | מאת: יוחנן

בשתי הריאות שינויים אינטרסטציטליים בולט בעיקר באונות התחתונות, ניתן לזהות ברונכיאטיזיות ממשיכה מאוד עדינה מאיזור תת פלאורלים, פסים פיברוטים והצללות ggo מאוד עדינות בפריפריה מעבר לזה הכל תקין בן 68 כ35 שנה לא מעשן, בדיקת תפקוד ריאות תקינה(98%), שיעול קל לסירוגין קושי בנשימה שנמשך שנים בעיקר בשכיבה,(במאמץ אין הפרעה או קושי). מחלים קורונה לפני 4 חודשים.

שלום, צריך לראות אותך עם הסיטי במרפאה כדי להעריך את סוג המחלה וחומרתה.

18/09/2022 | 23:04 | מאת: יוחנן

מומלץ לעשות ביופסיה במצב כזה?? או לבקש ct נוסף לאחר מספר חודשים להשוואה?

19/09/2022 | 06:33 | מאת: יוחנן

בסיטי ריאות שעשיתי הופיע לי "שינויים טרשתיים גסים בLAD" האם זה קשור ועלול להשפיע על הנשימה, עייפות, ובכלל על המחלה אינטרסטציאלית? יכול להיות שהמחלה נגרמה מזה? תודה על תשובתך.

מנהל פורום מחלות ריאה