כמה זה סטוריצה תקינה, שאלה על תסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/09/2022 | 19:45 | מאת: איתי

שלום דוקטור, אני בן 21 משוחרר ויחסית בכושר ולא מעשן. בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש קשיי נשימה ומין תחושת מחנק, עשו לי צילום ct ולא מצאו כלום( וגם בתפקודי ריאות) אחרי שהקשיי נשימה התחילו קניתי מד סטורציה, שמראה על ריכוז חמצן של בין 95-96 בדם, קראתי בחלק מהמקומות שטווח נורמלי הוא בין 95-100 ובחלק מהמקומות שאצל אנשים צעירים ולא מעשנים הטווח הנורמלי הוא בין 97-100 רציתי לדעת מה הטווח הנכון, והאם סטוריצה של 95 נחשבת תקינה בגיל שלי? ועוד משהו האם בצילום ct אפשר לראות תסחיף ריאתי?

שלום, הסטורציה בסדר ולעיתים משתנה עם עומק הנשימות. אפשר לאבחן תסחיף בעזרת סיטי.

מנהל פורום מחלות ריאה