קשיי נשימה בן 20

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/09/2022 | 14:26 | מאת: ניצן

היי , אני בן 20 (לפני גיוס) עשיתי שנת מכינה, לפני בערך 6 חודשים חזרתי עם חבר מירושלים,ויש לנו משחק כזה שאנחנו מגיעים למנהרה(בנסיעה) אנחנו עוצרים את הנשימה עד שאנחנו עוברים את המנהרה, במנהרה היה קצת פקוק ולקח בסך הכל קצת יותר מדקה לעבור את המנהרה. לאחר שסיימנו חזרתי לנשום והתנשפתי קצת, החבר שלי שישב לידי אמר לי שזה לא בריא לעצור את הנשימה לכל כך הרבה זמן בגלל שזה יכול לפגוע במוח, לאחר שהוא אמר לי לקחתי כמה נשימות גדולות כדי ״להחזיר״ את האוויר לגוף, לאחר חצי שעה של נסיעה לאחר שהיינו במנהרה התחלתי להרגיש סחרחורת ותחושת חנק כזאת וקושי לסיים את המשפט, הגענו לבית של החבר והורדתי את החבר בביתו אבל עדיין הרגשתי תחושת מחנק וחוסר חמצן, דיברתי עם הרופא משפחה והוא הפנה אותי לבית חולים, בבית חולים עשו לי בדיקות וראו שהכל בסדר. התחושת מחנק עברה והרגשתי הכל בסדר חוץ מזה שהרגשתי שהאף שלי ממש סתום, חזרתי הביתה הלכתי לישון ולמחרת קרו הרבה פעמים שהרגשתי שאני חושב על הנשימה והופך אותה למודעת, כל פעם שחשבתי על הנשימה הרגשתי סחרחורת וכאבי ראש חשבתי שזה בגלל שהאף שלי סתום ואני לא מכניס מספיק חמצן, התחלתי בירור רפואי והרופא נתן לי מרשמים לתרסיסים וכדורים שיפתחו לי את האף, גם אחרי שהשתמשתי בתרסיסים והכל הרגשתי את התחושת כאב ראש וסחרחורת כל פעם ששמתי לב לנשימה. לאחר הרבה בדיקות שעשיתי גילו לי כמה דברים אחד מצאו לי דום נשימה חמור בשינה, שזה מסביר את הכאבי ראש שהיו לי, ושתיים האף שלי היה ייחסית סתום ועשו לי ניתוח הקטנת כונכיות והגדלת שסתום האף אבל המצב שלו לא היה כל כך נורא ולא היה אמור לגרום לי לקושי בנשימה ופשוט היה עדיף לעשות את הניתוח, אז התחלתי לישון עם סיפאפ ובגלל שבערות הרגשתי שלאחר שהשתמשתי בסיפאפ עוד יותר קשיי נשימה הפסקת ועכשיו אני בלי סיפאפ. עשיתי בדיקת תפקודי ריאות תגר וct חזה וכולם יצאו תקינים, וגם אקג יצא תקין , וגם עשו לי בדיקת דייס שראו שבסיס הלשון צונח בזמן השינה( לפי הבנתי זה לא יכול להיות במהלך ערות) אבל אני עדיין מרגיש קשיי נשימה ותחושת מחנק בלתי פוסקת( משהו ששמתי לב אליו שאני נמצא במקומות עם מזגן אז התחושה פוחתת) אני באמת לא יודע מה לעשות כבר אני אשמח לרעיון אם יש לך, איך אפשר לנסות לתקן את המצב. תודה ואולי בדיקות שאתה מציע לעשות

שלום, מציע לנסות להוריד לחץ מאחר שהבדיקות המקיפות תקינות. לגבי דום נשימה מציע להשלים בדיקת שינה אם לא בוצעה, פעילות גופנית ודיאטה אם צריך.

מנהל פורום מחלות ריאה