מה ההבדל בין ipf לפיברוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/09/2022 | 21:33 | מאת: משה

שלום דוקטור יש לי מספר שאלות ברשותך. 1.האם שניהם מחלות שונות? 2. האם ניתן לעצור פיברוזיס שהוא לא ipf ולא רק להאט אותו? 3. לפני כחודשיים עשיתי ct עם דיו ובתוצאה נכתב מחלה אינטרסציאלית מפושטת, סימנים התחלתיים של פיברוזיס באותה תקופה הייתי משתעל מאוד (כנראה הייתי חולה)האם נתון זה עלול "לבלבל" את הct? משום שהיום חודשיים אחרי אני כמעט ולא משתעל ובבדיקת תפקוד ריאות שעשיתי כל הערכים תקינים ולמעשה אני מרגיש טוב(קצת קוצר נשימה שמלווה אותי מעל עשור ללא שינוי) 4. שאני נחשף לאבק בניה אני משתעל כרגע כבר תקופה לא נחשף והכל נרגע האם המחלה עדיין יכולה להידרדר? תודה רבה על והסבלנות🙏

05/09/2022 | 23:35 | מאת: משה

אציין שאין לי תסמינים קלאסיים, כגון התעגלות ציפורניים, חירחורים, כן יש לי קוצר נשימה קל שנמשך שנים ושיעול רטוב שהוא לא משמעותי ושאני לא נחשף לאבק הוא פוחת משמעותית

שלום, 1. פיברוזיס הוא התהליך שמתרחש ב IPF. 2. כן. תלוי בסוג המחלה הספציפי. 3. יכול להיות. צריך לראות את הסיטי ולעשות מעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה