נודולים ריאתיים בבדיקת ct

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/08/2022 | 21:20 | מאת: אלה

שלום.מה זה אומר?:מספר נודולים ריאתיים בבסיסי הריאות דו צדדי בקוטר של 5 מ"מ מקסימלי בLLL,ללא תפליט פלאורלי.עשיתי בדיקת ct בטן ואגן מסיבה לא קשורה לריאות. בדיקת ct כולה תקינה פרט זה. אין לי שיעול או כל סימפטום שקשורים לריאות,עישנתי בעבר 2-3 סיגריות ביום.מה לי לעשות בהמשך.תור לרופא משפחה רק בעוד שבוע ואני לא כל כך רגוע האמת ,תודה.

22/08/2022 | 23:34 | מאת: אלה

טעיתי קצת .כתוב בגודל בקוטר מקסימלי של 5מ"מ ב LLL

שלום, במרבית המקרים ממצאים כאלה הם שפירים וקשורים לדלקות עבר. בדרך כלל מומלץ על מעקב בבדיקת סיטי חוזרת כעבור חצי שנה או שנה.

מנהל פורום מחלות ריאה