קשריות ותפקודי ריאה חוסר אוויר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2022 | 22:13 | מאת: יוני

שלום, כאשר אני משוחח בישיבה (בעבודה) או בשיחה טלפונית אני מתקשה בנשימה ובדיבור. העירו לי שאני נשמע בלי אוויר. בעבר היה לי אסטמה. האם הבדיקה תקינה או מסבירה את זה? FRC(Pleth)/TLC(Pleth) 34% ERC 0.89L RV(DLCO) 0.62L הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים פרט למוקד זעיר ב- RML בסמוך לסדק בין אונתי הקטן מוקד נוסף תת-פלאורלי .RUL, RML -ב שני מוקדים בבסיס הריאה משמאל. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.

שלום, הבדיקות לא מסבירות את התלונות שלך. מומץ להגיע לבדיקה במרפאת ריאות.

14/08/2022 | 22:58 | מאת: יוני

כלומר הכל תקין?ניתן להסיק שבדיקות תקינות ותחושת חוסר אוויר הוא בגלל עודף משקל ואסטמה קלה?

שלום, הבדיקות תקינות אבל לא הייתי מסיק מסקנות בלי בדיקה מסודרת.

מנהל פורום מחלות ריאה