תוצאות בדיקת תפקודי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2022 | 14:56 | מאת: אני

עשיתי בדיקת תפקודי ריאות. מעשנת מעל 20 שנה. הרופא המליץ להפסיק לעשן מיידית אבל לא הסביר לי את התוצאות: FVC% - 74 FEV1% - 66 FEV1/FVC% - 0.76 FEF50% - 39 אודה להסבר מה אומרות תוצאות הבדיקה.

שלום, יש ירידה בזרימות האוויר אבל לא במבנה חסימתי שאופייני לנזקי עישון. מומלץ לחזור על בדיקת תפקודי ריאות מאה כולל נפחים ודיפוזיה.

29/08/2022 | 14:35 | מאת: אני

מה הכוונה לא במבנה חסימתי? זה מחמיר ואין לי אוויר, קשה לי לדבר ואני כל הזמן משתעלת. כאבים במרכז החזה וצד שמאל. הרופא הפנה לct ריאות ובדיקה לליחה. זה חשד לסרטן הריאות או יכול להיות קשור ללב?

מנהל פורום מחלות ריאה