תוצאות צילום חזה תודה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/08/2022 | 21:46 | מאת: מאיה

שלום רב, אבי בן 56. מעשן שנים. החלים מקורונה מלפני כמה חודשים. עבר צילום חזה לראשונה (ללא תלונות או תסמינים) אלא לבקשת רופא. -אין לראות תסנין ריאתי -סינוסים קוסטו פרניים חופשיים -צל פסי בבסיס ריאה שמאלית (פיברוטי?) אודה להבנה של הממצא האחרון בעיקר. על מה יכול להעיד צל פסי בבסיס? מה הכוונה בפיברוטי? האם זה תיאור שמתאים לממצא סרטני חלילה? כמובן שהוא יפנה לרופא המטפל אך אודה למענה!

שלום, הממצא המתואר מצביע על איזור בו אין איוורור טוב של הריאה, כלומר איזור זה נמצא בתמט ואינו פתוח ומאוורר. פיברוטי הכוונה צלקתי, בדרך כלל בעקבות דלקת ישנה. התיאור אינו מתאים לסרטן אולם לעיתים מומלץ לבצע סיטי כדי להיות בטוחים.

מנהל פורום מחלות ריאה