סיטי ריאות - קישוריות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/08/2022 | 13:27 | מאת: יוני

שלום, מזה מספר שנים יש לי ממצא קישריות שנמצא בסיטי קיבה וחזה. כשש מילימטר. שאלות: 1. גורמים להיווצרותן? מזון בקע סרעפתי? דלקת ריאות ישנה, אסטמה או אחר? 2. תדירות לביצוע ביקורת? האם תדירות לכל היותר מידי שנה אכן ריאלית? יש לבצע סיטי כל שנה? האם הסבירות להתפתחות סרטן או בעיה אחרת נמוכה? גם ביצוע סיטי לא בריא. גם אם מבצעים ביטי ברמת קרינה נמוכה מעבר את חזה בטן: בסיסי הריאות ללא תסנין או תפליט. קשרית 6 מ"מ ב LLL ושתי קשריות פלאורתיות בסיס משמאל. קשרית 4 מ"מ ב RML כעת סמיכה יותר. למעקב

שלום, מקובל שאם קשרית לא משתנה במשך שנתיים היא שפירה ואינה מחייבת מעקב. יש לשקול תועלת בסקר סיטי כל שנה עם הרופא המטפל כל מקרה לגופו.

05/08/2022 | 13:16 | מאת: יוני

הרופא ריאות חושב שעלי היה לבצע שישה סיטי מ-2016 ולכן הפנה לבדיקה סיטי בשאלה לקשריות עד 6 מ"מ. ולדבריו מידי שנה עלי לעשות בדיקה. בממצאי החדשה (בוצע השבוע), תוצאת הבדיקה לא מפורט גודל. אלא רק תיאור קטן, מזערי וכו' לא ברור מדוע. האם תקין? מוקד זה שם נרדף לקשריות? ניתן להירגע ולהפסיק את הבדיקות? ממצאים: בלוטת התריס אינה מוגדלת. מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים פרט למוקד זעיר ב- RML בסמוך לסדק בין אונתי הקטן מוקד נוסף תת-פלאורלי .RUL, RML -ב שני מוקדים בבסיס הריאה משמאל. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. כבד, טחול, לבלב והכליות אשר נכללו לסריקה ללא ממצא פוקאלי גס. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש

שלום, יכול להיות שאפשר להפסיק את הבדיקות. בוודאי ניתן להירגע. בכל מקרה ממליץ להשלים את הייעוץ במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה