בקע סרעפתי גדול מאוד

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/07/2022 | 20:00 | מאת: א

שלום ד"ר רוזנגרטן שוב בנה של ז.מ שעברה השתלת ריאות לפני ההשתלה, צילום הסיטי אחרון שלה הדגים בקע סרעפתי גדול, מכיל קיבה וגורם לתמט פסיבי. (זה כשלעצמו גורם לקוצר נשימה, נוסף על מחלת הפיברוזיס שהצריכה השתלה). האם גם הריאות החדשות צפויות לסבול מתמט שנגרם מהבקע? חשש נוסף הוא אספירציות, האם ארוחות קטנות ומרובות ונטילת נקסיום זה מספיק? האם ישנם מאכלים אסורים למאכל, הן בגלל הבקע והן בגלל ההשתלה?

שלום, הברע יכול להוות אתגר גם לאחר ההשתלה וצריך להקפיד. מומלצות אחרוחות קטנות. ייעוץ תזונאי שמתמחה במטופלים מושתלים.

מנהל פורום מחלות ריאה