ct חזה hrct עקב חרחורים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/07/2022 | 14:42 | מאת: אני

שלום רב, אבי בן 80, התבקש לבצע ct חזה ללא ח.נ בשאלה של מחלה ריאתית אנטרסטציאלית הקשורה ל-RA, במסגרת סיקור לשחפת. על פני בסיסי הריאות נשמעו חרחורים עדינים אנספרטוריים. בחצי השנה האחרונה הוא ביצע בדיקת pet ct שיצאה תקינה (פרט לממצא בערמונית). וגם ct לשורש כף יד וכן ct מוח עקב שבץ קל .... יותר מדיי קרינה לטעמי. האם זה הכרחי לבצע את הבדיקה? ואם כן, האם כמות הקרינה בבדיקה זו גבוהה? תודה!

שלום, ברוב המקרים ניתן לראות גם בבדיקת הפט אם יש בעיה משמעותית ואז להחליט אם באמת הבדיקה הנוספת חיונית.

מנהל פורום מחלות ריאה