בדיקת קוונטיפרון לאחר מנטו

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/07/2022 | 17:05 | מאת: אני

שלום רב, לאבי בן ה-80 יצאה בדיקת מנטו ראשונה חיובית. האם לעובדה שהוא סובל מדלקת מפרקים יש משמעות לתוצאה זו? האם בדיקת קוונטיפרון, היא הקובעת האם כן/לא ליטול טיפול מניעתי לפני טיפול ביולוגי? האם קרה שהמנטו יצא חיובי והקוונטיפרון שלילי? (הוא טרם ביצע את הבדיקה, זו שאלה מקדימה) והאם טיפול ביולוגי לאחר טיפול מניעתי - ב-100% מכסה אי התפרצות שחפת? או שתמיד קיים הסיכוי לכך? תודה מראש וסליחה על כל השאלות, אני מאוד חוששת לו. תודה!

שלום, יכול להיות מנטו חיובי וקוואנטיפרון שלילי ולכן מומלץ לעשות את הקוואנטיפרון. הטיפול המניעתי מאוד יעיל למנוע שחפת.

מנהל פורום מחלות ריאה