סטורציה ובדיקת גזים בדם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/07/2022 | 14:39 | מאת: רובי

שלום האם בדיקת גזים בדם זו בדיקה שמבוצעת רק במיון ובאשפוז או שהיא בדיקה שנשלחים אליה גם באופן אמבולטורי בקופת חולים? האם הבדיקה הזו בודקת באופן מדויק יותר את רמת הסטורציה מאשר מד סטורציה על האצבע? אדם בריא עם סטורציה בסיסית של 94 בישיבה (בשכיבה ובשינה יורד עוד), האם זה תקין או דורש בירור? והאם בדיקת גזים בדם זה כלי יכול לאבחן משהו במצב כזה? תודה

שלום, אני לא מציע במצב כזה לעשות בדיקת גזים בגם. אפשר לעקוב אחרי הסטורציה לוודא שלא יורדת יותר.

מנהל פורום מחלות ריאה