קוצר נשימה ללא ירידת סטורציה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/07/2022 | 20:51 | מאת: א

שלום אמא שלי חולה במחלת ריאות אינטרסטיציאלית ומחוברת לחמצן. אנחנו עושים הליכות עם בלון חמצן ולאחרונה הסטורציה לא יורדת כאשר היא מרגישה שהגיעה הזמן לעצור. לפני כן היא הייתה עוצרת והסטורציה הייתה 80 ועולה אל מעל 90 לאחר 2 דקות. עכשיו זה לא המצב. מד הסטורציה מראה 90 כשהיא מרגישה שאינה יכולה עוד ללכת. אפשר לומר שיש פה סימן קטן של שיפור, אך מדוע יש קוצר נשימה?

שלום, קוצר נשימה יכול להיות גם כשהסטורציה תקינה וזה בגלל שהריאות מוגבלות ביכולת הנשימה כך שהחולה מרגיש שנגמר לו האוויר ואינו יכול להכניס ולהוצי עוד אוויר וזאת למרות שהסטורציה תקינה.

מנהל פורום מחלות ריאה