תוצאות סיטי חזה בחולה NSIP

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/06/2022 | 17:20 | מאת: יאלוש

שלום רב ביצעתי סיטי חזה להלן תוצאות ריאות הסריקה אקספירטורית מודגם אוורור הטרוגני באונות התחתונות הצללות בצפיפות זכוכית מט בבסיסי הריאות באיזורים הדפנדטיים בולטות יותר בהשוואה לבדיקה קודמת גרנולומה מסוידת בקוטר 3ממ בלינגולה תמט תת סגמנטרי בלינגולה ב RML ו LLL ממצא ציסטי במיצר האמצעי גדל מעט בהשוואה ונמדד כעת 25*23 מ״מ * לעומת 17*18ממ בבדיקה הקודמת ישנה דינמיקה של תהליכים בהשוואה לבדיקות קודמות Ct ו mri ממצאים המתאימים לנוזל ברציסים פריקרדיאליים וריאנט אנטומי של מוצא קרוטיד שמאלי מעורק ברכיוצפלי (BOVINE ARCH ) לא זוהה תסחיף ריאתי ע״י תוכנת AIDOC השדיים בשד שמאל קשרית בקוטר 5 מ״מ לסיכום ידוע על NSIP בהשוואה לבדיקה קודמת יש הגדלה של הצללות בצפיפות זכוכית מט בבסיסי הריאות ואזורים דפדנטיים של אונה ימנית אמצעית ועליונה בשל הבדיקה אקסיפרטורית לא ניתן להבדיל בין החמרת המחלה האינטרסיציאלית או שילוב של הצללות אינטרסיצאליות או שילוב של הצללות אינטרסיצאליות והצללות דפדנטיות במעקב מומלץ לבצע את הסריקה על הבטן דגם מוזאיקה בסריקה אקסיפרטורית יכול להעיד על המחלה בדרכי האויר קטנות בטיפול סלספט פרדניזון חמצן 24/7 ספיקה 8 ליטר סליחה על האורך עד שיהיה בביקות אצל רופא ריאות מטפל מה פשר התוצאות האילו תודה רבה

שלום, סה"כ נראה שמדובר במהלך רגיל של המחלה. את ההתקדמות במחלה טוב יותר להעריך לפי תפקודי הריאות והתלונות ובדיקת הסיטי היא משלימה לזה.

מנהל פורום מחלות ריאה