תוצאות תפקודי ריאות לדעתך אשמח

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/06/2022 | 17:32 | מאת: Linoy

אשמח מאוד לדעתך, עשיתי בדיקה ריאות וצילום חזה שיצא תקין למעט ריבוי ציור בבסיסי הריאות, הגיעו אתמול תוצאות גם של תפקודי ריאות יצאו ככה , צירפתי בהמשך 🙏🏻.. האם זה מצב מסכן חיים מצריך הליכה למיון ? בת 42, בריאה דרך כלל למעט מדי פעם פעימות מוקדמות וקוצר נשימה קל, בדיקות לב כולן תקינות ב"ה, גם בדיקות דם מקיפות, אציין שלא מעשנת בכלל, 43 קילו, 1.66 סמ, עושה הליכות יומיות קבועות, שומרת תפריט בריא. התוצאות תפקוד ריאות : תפקודי ריאות מ 24.5.22 הדגימו הפרעה רסטריקטיבית בחומרה קלה, Vc -75%, tlc-71% שיעורי זרימת אוויר בגדר הנורמה FEV1-87>87% ללא תגובה למרחיבי סימפונות Fvc- 73%, יחס 1.0 - fvc/fev1 השטחה בחלק אינספירטורי של flow volume loop ככל הנראה מישני לביצוע טכני תת אופטימלי -לקורלציה קלינית

שלום, בהחלט לא מצב חמור ולא מצריך הליכה למיון. יכול להיות שיש קושי טכני בביצוע הבדיקה והכל אצלך תקין. אפשר לחכות לבדיקה אצל רופא הריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה