שטלה.לגבי ממצאים מדאיגים אודה להכוונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/02/2022 | 00:44 | מאת: אני

משתעלת מאז דלקת ריאות חריפה 2018, במשך.חודש וחצי לא הצלחתי לנשום, מאז קושי בנשימה, מתנשפת בקלות. שיעול טורדני, תחושה שמשהו תקוע בגרון , בחודשיחם האחרונים משתעלת.עם חלקיקים. בתשובות הסיטי כתוב "מיצר: שרידי תימוס במיצר הקדמי" מה זה אומר? בנוסף, ריאות: גרנולומה מסוידת מודגמת בפסגה הימנית. קשריות זעירות צנטרילובולריות בצפיפות זכוכית חלב בשתי הריאות והצללות עדינות בצפיפות זכוכית חלב פריברונכיאליות בשתי הריאות, מתאימות לתהליך זיהומי/דלקתי של דרכי אויר קטנים כגון ברונכיאוליטיס. יש אוורור מעט הטרוגני בבסיסי הריאות משני הצדדים, יתכן כביטוי לכליאת אויר. הצללה כתמית בצפיפות זכוכית חלב באונה שמאלית עליונה עם צורה של מעין הלו הפוך (157-204 (בלתי ספציפית, יכולה לייצג תהליך זיהומי/דלקתי או שארית מתהליך כזה. איברי הבטן העליונה הכלולים בסריקה נגע היפודנסי בכיפת הכבד בקוטר של כ 7 מ"מ לא ניתן לאפיון מבדיקה זו. תהליך בצפיפות נמוכה בעל גבולות חלקים בקוטר של כ 24 מ"מ באדרנל הימני, מתאים לאדנומה. האדרנל השמאלי מעובה באופן לובולרי עם מעין קשריות בצפיפות נמוכה בקוטר של עד 13 מ"מ( בשנה שעברה. גודל הממצאים באדרנלים היה 1 ממ). שאר האיברים שהודגמו ללא ממצא גס בסייג שהבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי. עצם ורקמות רכות: שינויים ניוונים הודגמו בעמוד השדרה, ללא הרס גרמי. תפקודי ריאה 81- יש סרטן ריאה במשפחה. אודה להכוונה . תודה מראש. MONO.abs 0.81 FIBRINOGEN CALCU (mg/dl) 581 pH BLOOD 7.34 pO2 14! O2 SATURATION 23! OXYHEMOGLOBIN­OXIMET 22 CARBOXYHEMOGLO­OXIME 3.5 BILIRUBIN TOTAL 0.16 POTASSIUM 5.1 ANION GAP 14 תודה רבנ

22/02/2022 | 09:01 | מאת: אני

לסיכום CT עדות לתהליך זיהומי/דלקתי המערב דרכי אויר קטנות בשתי הריאות, יתכן על רקע עישון או וירלי, בלתי ספציפי. כמו כן הצללה בצפיפות זכוכית חלב באונה שמאלית עליונה יתכן תהליך זיהומי/דלקתי או שארית מתהליך כזה. נא לקורלציה קלינית ומעקב לפי צורך. כממצא מקרי אדנומות באדרנלים, הגדולה מימין כמתואר.

שלום, ההתייחסות של הפיענוח היא שמדובר בממצא דלקתי או זיהומי שדורש טיפול אנטיביוטי ומעקב.

26/02/2022 | 09:30 | מאת: אני

תודה- למה הכוונה שרידי תימוס במיצר. המון המון תודה על הפורום!

מנהל פורום מחלות ריאה