ציסטה ריאתית וממצאים ב CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/11/2021 | 20:45 | מאת: אייל

אמי בת 66 - ברקע החלמה מקורונה קשה וניתוח מעקפים לפני 3.5 שנים. ביצעה CT כחלק ממעקב מרפאת מחלימים. בממצאים הודגמו : 1. ציסטה ריאתית ב RUL באיזור תת פלוירלי בגודל 1.5 ס"מ. אין עדות לתפליט פלוירלי/קרדיאלי - לא צויין ציסטה בבדיקה קודמת מלפני 7-8 חודשים 2. אאורטה העולה ברוחב עד 4 ס"מ 3. עורקי הריאות מורחבים - לא היה בבדיקה קודמת 4.קשריות ריאתיות היקפיות ב RUL בגודל עד 5 מ"מ + קשרית תת פלוירלית ב LLL עד 5 מ"מ ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. 5. קצת לא קשור לפורום אבל - ממצא של רושם למשקע בכיס המרה. אשמח לדעת ולהבין קצת את המשמעות של הממצאים בנוגע לציסטה/עורקי הריאות והאאורטה ואולי אם אפשרי גם להבין מה משמעות של משקע בכיס מרה. המון תודה - אייל

שלום, בגדול הממצאים אינם חשודים לסרטן אבל כדאי לעשות בדיקת סיטי למעקב ובדיקת אקו לב להערכת האאורטה. לגבי הכיס מרה זה פחות בתחום שלי אבל אם זה לא גורם לכאבים או דלקות גם אפשר לעקוב עם US.

24/11/2021 | 23:15 | מאת: אייל

תודה רבה על התשובה המהירה. לגבי האאורטה - ההרחבה נראית משמעותית ? לגבי הציסטה - האם גודל כזה לא גורם לסיכון ? תודה !

מנהל פורום מחלות ריאה