תוצאות של ct בקרינה נמוכה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/11/2021 | 22:14 | מאת: נחמה

שלום דר רוזנגרטן. קיבלתי תוצאות ct ( בת 69 יש לי אסטמה וכנראה גם copd) והשאלה אם יש שינוי לרעה לפי תוצאות הסיטי. ולהלן מה שקיבלתי: סיבת הפניה: אסתמה בהחמרה השוואה:סיטי קודם להשוואה מ- 2019/05/06 טכניקת הבדיקה: בוצעה סריקה של החזה ללא הזרקת חומר ניגוד - ממצאים: בלוטת המגן אינה מוגדלת, מרקם תקין. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בבית השחי, במיצר או בשערי הריאות. לב: בגודל תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. פרנכימת הריאות: עיבוי דפנות הברונכיים ושקיפות יתר על פני שתי הריאות בדומה לבדיקה קודמת. מספר הצללות זכוכית מט כתמיות מוקדיות על פני שתי הריאות ייתכן שרידי ברונכיוליטיס רספירטורי לאור עישון בעבר. קשריות זעירות על פני שתי הריאות יציבות באינטרוול . ללא תפליטים פלאורלים. מעבר חזה-בטן: אדרנלים ללא גושים. רושם לאבני כולסטרול בכיס המרה. ציסטות קורטיקליות בכליה ימין בדומה לבדיקה - קודמת. עצמות: אוסטאופניה ושינויים ניווניים בעמוד שדרה עם תמט חדש באינטרוול של לוחית עליונה של D12 והנמכה קלהחדשה גם של לוחית עליונה של D8,ללא הרס גרמי. בסיכום: עיבוי דפנות הברונכיים ושקיפות יתר על פני שתי הריאות בדומה לבדיקה הקודמת ייתכן משנית לאסטמה ידועה.ייתכן מרכיב של ברונכיוליטיס רספירטורית לייעוץ רופא ריאות. קשריות זעירות על פני שתי הריאות יציבות באינטרוול. תמט חדש באינטרוול של לוחית עליונה של .D לצערי, פגישה עם הרופא רק בעוד חודש וחצי אבל אני מודאגת עכשיו. האם אתה יכול לתרגם לי את התוצאות? תודה מראש.

שלום, לפי המתואר אין שינוי בסיטי מבדיקה מלפני כשנתיים ולכן אני לא רואה סיבה לדאגה.

14/11/2021 | 10:31 | מאת: נחמה

תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה