סיטי ריאות מה אומרות התוצאות??

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/09/2021 | 11:59 | מאת: אני

שינויים פיברוטיים קלים שתי הריאות. נודול בבסיס הריאה משמאל בקוטר של כ 6 מ"מ, ללא שינוי מבדיקה קודמת. (סדרה 201 ,חתך 137.( נודול תת פלאורלי ב-RML בקוטר של כ-3 מ"מ עם תמט פסי בסמוך וכן נודול בבסיס שמאלי בקוטר של כ-3 מ"מ (סדרה 201 ,חתך .(106 ללא לימפאדנופתיה במדיאסטינום או באקסילות. רוחב תקין של כלי הדם עם מילוי הומוגני ואחיד. ללא תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. דרכי אוויר אשר פתוחות. לב בגודל תקין. ללא ממצא באברי הבטן העליונה שנכללו בסריקה. שינויים ניוונים קלים במבנה גרמי, ללא עדות להרס. סיכום: נודולים ריאתיים כמתואר להמשך מעקב. יש להביא צילומים קודמים לכל בדיקה בעתיד! יש לפנות לרופא המטפל עם דוח הפענוח להמשך בירור וטיפול.

שלום, הבדיקה ללא שינוי מהבדיקה הקודמת שזה מה שחשוב כלומר שאין משהו פעיל בריאות. כנראה מדובר בממצאים שפירים או צלקות. להשלמת ההסבר דרושה בדיקה במרפאת ריאות.

25/09/2021 | 23:04 | מאת: אני

תודה רבה על תשובתך דר. האמת שראו כשהייתי במיון בגלל דלקת חריפה בבטן לפני כמה חודשים. שם ראו נודול בקוטר כ6 סמ בריאה. מכיוון שזה נעשה באותו ביה"ח והם ראו את הנודול כתבו ללא שינוי. העניין שראיתי שיש נודולים נוספים. תמט פסי (מה זה אומר??) וכן דברים נוספים. האם זה מצריך ביופסיה? קראתי שיש קשר לסקרלודרמה . יש לי תופעות עוריות לאחרונה גרד וקשקשת בכפות הרגליים... כמו פטרייה בשוק הרגל ועוד. האם יש לי מה לדאוג ? מה עלי לעשות כדי לבדוק שזה לא משהו בהתפתחות???

אני מניח שאת מדברת על 6 מ"מ ולא ס"מ. בגודל כזה מדובר לרוב בממצא שפיר. בדרך כלל לא קשור לסקלרודרמה. צריך מעקב במרפאת ריאות ובראומטולוגיה.

26/09/2021 | 21:58 | מאת: אני

אכן מ"מ. תודה!!

06/10/2021 | 22:06 | מאת: יוסי

ההגדרה הרשמית אומרת שנודולה/קשרית היא עד 30 מ"מ/3 ס"מ. מעבר לכך כבר לא קוראים לזה נודולה/קשרית אלא גידול.

מנהל פורום מחלות ריאה