משאף חד פעמי לקוצר נשימה קל פתאומי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/05/2021 | 23:30 | מאת: בני

האם שימוש במשאף לטווח קצר (פעם אחת או פעמים בודדות) יכול לפתור בעיה של קוצר נשימה קל פתאומי, אשר מטריד למרות היותו קל, כאשר לא זוהתה דלקת או זיהום בריאות, תפליט או תסנין? בצילום חזה (אדם קשיש, בדרך כלל בריא) נמצאו שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים קלים בריאות (סביר לגיל), ניפוח יתר קל ועיבוי פלאורה קל בפסגות. צל הלב לא מוגדל.

שלום, אם מדובר במחלה כגון אסתמה משאף יכול להועיל.

07/05/2021 | 11:06 | מאת: בני

ומה התשובה לשאלתי? בפענוח צילום החזה לא נזכרה אסטמה או דלקת. הממצאים הם אלה שאותם ציינתי. בנוסף, לגבי המשאף, אם הוא מתאים לממצאים שתיארתי, ביקשתי לדעת האם שימוש בו לטווח קצר (פעם-פעמיים) יכול לפתור את הבעיה.

שלום, התשובה שמשאף יכול לעזור. לגבי הצילום קשה לדעת בלי לעשות סיטי ותפקודי ריאה את המשמעות.

מנהל פורום מחלות ריאה