אסתמה, ברונכיטיס פתאומיות בגיל המבוגר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/04/2021 | 22:58 | מאת: משה

האם זה סביר שקשיש (85) פעיל, רזה, לא מעשן, לא סובל מגורמי סיכון חדשים או ידועים, יחלה לפתע במחלת נשימה כגון אסטמה, ברונכיטיס וכדומה?

שלום, בהחלט יתכן שיחלה בברונכיט שהיא מחלה זיהומית. לגבי אסתמה פחות סביר אבל יכול להיות.

07/05/2021 | 11:52 | מאת: משה

לפי צילום חזה ורופא המשפחה - אין ברונכיטיס או אסתמה. יש "ניפוח יתר קל", "עיבוי פלאורה קל בפסגות", ו"שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים קלים בריאות ("סביר לגיל)". אין עדות לתפליט או תסנין. צל הלב לא מוגדל. לפי כל הנ"ל, לא ברור לי מה בדיוק הבעיה והאם יש לה פתרון. אודה על הבהרתך.

מנהל פורום מחלות ריאה