שוק אנפילקטי מאבק במהלך השינה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/04/2021 | 12:16 | מאת: יעל

שלום, יש לי אסתמה קשה ומאוזנת, אורטיקירה כל יום עם 4 אריוס ואלרגיה לאבק. קראתי על אישה שסיפרה שיום אחד היא פשוט לא ניקתה את חדר השינה(ככה היא מנקה כל יום) והיא התעוררה לשוק אנפילקי קשה עקב האבק. לא היה לה מזרק רך האמבולאנס בא מהר והרופאים אמרו שהיא כמעט מתה ובסוף ניצלה. האם זה עלול לקרות בסבירות נדירה או נמוכה או אפילו לא נמוכה אם יש לי אסתמה קשה, אורטיקירה ואלרגיה לאבק ברמה הכי גבוהה? ומדוע למעשה לא נותנים מזרק אפיפן לחולי אסתמה קשה, עם אורטיריה ואלרגיה לאבק שיהיה לכל מקרה? זה קצת הפחיד אותי שמספיק יום אחד או כמה שעות לא לנקות בזמן. תודה מראש

שלום, שוק אנאפילקטי מאוד נדיר ולכן לא מקובל לתת מזרק אפיפן לחולי אסתמה ואפילו לחולים קשים.

מנהל פורום מחלות ריאה