שאלה לגבי שיערות נושרות מבעלי חיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/04/2021 | 22:53 | מאת: ח

שלום רב יש לי שאלה האם שיערות נושרות של חיות מחמד יכולות להזיק לאדם שמעתי שבגלל שהשיערות דקות יכולות לחדור לריאות ולהישאר שם ולגרום למחלות ? האם השיערות של חתול או כלב וכו שנושרות ועם יש כאלה שחדרו לריאות הריאות לא מנקות אותם ? האם זה מסוכן ? וכמה פעמים שהאדם היה חשוף זה מסכן אותו ועם כבר קרה ויש לו את השיערות בריאות מה קורה איתם שם ?

26/04/2021 | 23:55 | מאת: ח

ויש לי שאלה עם יש שערות רבות של חתול שיש לו נשירת שיער ולקחת מכשיר עם לחץ אוויר להעיף אותם הייתי באוויר הפתוח האם זה מסוכן ? זה היה שיערות רבות על הרגליים ראיתי וקראתי שחלקיקי שיערות של חתולים כמו כל חומר אחר יכול להיכנס לריאות ולא לצאת משם ולגרום למחלות ? האם אני בסיכון או משהו או שאין לחשוש ? ואיך אוכל לדעת עם קרה משהו או לא ?

27/04/2021 | 00:19 | מאת: ח

ממה שמצאתי רשום באנגלית אבל אני יודע עם זה בחשיפה כרונית או זה מחד פעמי או לא מכרוני מה הדעה הנכונה בנושא ד"ר. והאם כל מי שנחשף יפתח מחלה כזו או אחרת תודה. When pet hair and dander is inhaled, the tiny hairs and other harmful particles can travel down into the lung and stay there. In time this can inflame the lung lining and scar the airways, which can then progress into a chronic lung condition. We sometimes call this 'Groomers Lung

שלום, אכן יש תיאורים של מחלת ריאות שקשורה לחשיפה לשערות בעלי חיים. מדובר במחלה מאוד נדירה ובעקבות חשיפה כרונית. ברוב המקרים חשיפה כזו לא גורמת למחלה.

מנהל פורום מחלות ריאה