ציסטה ברונכוגנית ב rml

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/04/2021 | 12:04 | מאת: אמא

שלום רב ד"ר! הבת שלי בת 19 עברה לפני 4 חודשים ניתוח להוצאת אונה rml בשל ציסטה בקוטר 4 ס"מ שהייתה בתוך האונה, בסי.טי ראו מוקד סולידי בקוטר 4 מ"מ. בתשובת הפתולוגיה נאמר שזו ציסטה ברונכוגנית מולדת, כששאלתי איך אף פעם לא ראו את זה למרות שהיא עברה בעבר צילומי ריאות כי היא מגיל קטן עם אסטמה לא מאוזנת נטען שזה כנראה גדל פתאום בגלל ההתפתחות שלה. לגבי המוקד לא דגמולא הייתה התייחסות ולפי פתולוג שהתייעצתי איתו ועבר שוב על הסליידים נטען שזה כנראה אזור טמט כי אם זה היה סרטני זה היה מתפשט שזה הגיוני לחלוטין. לא מזמן הוצאתי מסמך מבית חולים שבו היא הייתה מאושפזת בגיל 3 עקב החמרה של האסטמה והיה כתוב שם שבצילום שנעשה שם נראה תסנין ב rml עם מרכז אטלקטטי, ככל הנרה מדובר באטלטזיס על רקע החמרה של האסטמה והיא טופלה בבטניזול ומרחיבי סימפונות. האם לדעתך זה סותר את זה שהציסטה היא מולדת? סליחה על האריכות

שלום, קשה לומר מאחר שבצילומים רואים הרבה פחות טוב מסיטי ואפשר לפספס.

מנהל פורום מחלות ריאה